HEMEN BİLGİ İSTİYORUM

Autocad Line komutu anlatımı, Autocad Line komutu çizgi çizmek için kullandığımız bir komuttur. Kısa yolu “L” harfidir. L enter yaparak komut çalıştırılır ve ekranda sol tuş ile birinci başlangıç noktası tıklanır daha sonra ikinci nokta tıklanarak çizime devam edilir ve böyle devam ederek çizim devam ettirilir.

Line komutunda iken bir hamle geri gitmek için Unda yada kısa yol olarak “U” ya basılarak hamla hamla komut içinde geri gidilebilir. Komut dışında U enter yapılırsa komutun tamamını geri alarak komutu tamamen silmiş geri almış oluruz.

Autocad Line komutunda eğer ilk nokta ile son noktayı kapatarak komuttan çıkmak istersek Close alt komuttan “C” harfine basarak işlemi tamamlayabiliriz.

Autocad programında eğer düz bir çizgi çizmek istiyorsanız klavyeden “F8 Orthomode” ya basmanız gerekmektedir. Tekrar yamuk çizgi çizmek istiyorsanız tekrar “F8” tuşuna basmanız gerekmektedir.

Autocad Kursu Biladım Eğitim Merkezi Beşiktaş İstanbul

  • Autocad Line komutuna “L” yaparak girebiliriz.
  • Autocad Line komutunu menüden Line komutuna basarak çalıştırabiliriz
  • Autocad Line komutuna entere basarak tekrar çalıştırabiliriz. Yani en son komuta tekrar girmek için Entere basarak girebiliriz.
  1. Autocad programında çizilen line çizgiyi daha sonra hiçbir komutta değilken seçip
  2. Mavi seçim noktalarından taşıyabilir uzatıp çizgileri kısaltabiliriz.
  3. Yönü belirtip uzatılacak değer yazılıp entere basılabilir yada kısaltmak için geriye çekilip değer girilebilir.

Biladım Eğitim Merkezi Autocad Kursu na katılan öğrencilerimize Autocad programını en ince detayına kadar anlatmaktayız. Autodesk ve MEB sertifikası verilmektedir. Sizde Eğitim almak istiyorsanız bizi arayınız.

Author: firatcihangir

Bir cevap yazın


Hemen Ara